KARHEAN TARINA

Karhea on uusi kalustevalmistaja Suomesta ja intohimomme on tehdä kauniita ja ajattomia tuotteita. Päämääränämme on tuoda asuntoihinne tunnetta ja tähän kalusteemme sopivat kuin nakutetut. Käytämme perinteisiä, aitoja materiaaleja ja käsittelyaineita, sekä otamme oppia vanhanajan työstötekniikoista soveltaen niitä nykyaikaan.

Mansardi - valaisimet

Mansardi - kattovalaisimet tehdään käsin moderneja työstötekniikoita apuna käyttäen. Valaisimien rungot ovat suomalaista, lämpökäsiteltyä koivua ja varjostimet FCS - sertifioitua viilua.


Inspiraatio valaisimien muotoiluun on tullut mansardi - kattorakenteesta. Valaisimen koivuisen rungon osat kiinnittyvät toisiinsa perinteisten puuliitoksien avulla. Viiluosaa on vahvistettu niin, että se kestää hyvin kevyttä käsittelyä, mutta päästää kuitenkin valoa lävitseen. Valaisin on näyttävä sekä valoisaan että hämärään aikaan; päivisin öljytty puun pinta tulee esiin luonnollisesti, kun taas öisin valo kuultaa viilun lävitse paljastaen kauniit syykuviot.


Mansardi-kattovalaisimesta on tällä hetkellä saatavavilla kahta eri kokoa; 40cm leveä Mansardi 5, sekä 60cm leveä Mansardi 7. Varjostimen viilu - vaihtoehtoja on tumma kirsikka sekä vaalea valkovaahtera.


Kaikissa valaisimissa on IP20 sekä CE - luokitus.

 
Valaisimet on suunnitellut muotoilija Aleksi Toivanen

 

Käy katsomassa Mansardi - valaisimet täältä​

Pöytyä - sarjan pöydät

Suomen maisemia koristavat monet rempallaan olevat ladot, navetat ja hylätyt asuinrakennukset, muistuttaen meitä menneistä ajoista. Toisinaan näitä rakennuksia joudutaan purkamaan eriävistä syistä ja puutavara joutuu joko polttopuuksi tai täyttömaaksi. Me ymmärrämme tämän puun olevan osa historiaa. Latojen seinustat ovat katsoneet vuosikymmeniä kauniita maisemia ja vanhenneet arvokkaasti. Tämä puu ansaitsee uuden elämän paikoissa, joissa ihmiset saavat ihastella ja koskettaa sen elämää nähnyttä pintaa.

Haemme itse puutavaran ympäri Suomea ja valmistamme pöytälevyt työhallillamme Turussa. Käsittelemme puun luonnonmukaisilla keinoilla käyttäen muun muuassa mehiläisvahaa, pellavaöljyä ja tervaa. Metallirungot teetämme rakkaassa toverikaupungissamme Tampereella.

Ensimmäisen pöytä - sarjamme teemme Pöytyältä, Varsinais-Suomesta puretusta ladon laudasta.

Käy katsomassa Pöytyä - sarjan pöydät täältä.

HUOM!

Yrityksemme muuttaa uusiin toimitiloihin ja järjestelyistä johtuen pöytien ja penkkien valmistus on tällä hetkellä tauolla.

Järjestelyt eivät vaikuta muiden tuotteiden valmistukseen.

  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle